Снощи бе празникът на Вси светии – Хелоуин. Знам, че той води началото си още от времената на древните келти.

Няколко часа по-рано ЦСКА отпадна безславно в турнира за Купата на България, всъщност още преди изобщо да е започвал да участва в него. Така, че в Борисовата градина им е до всичко друго, но не и до празници. Май отива по дяволите и замисленото грандиозно честване на 60-та годишнина през следващата година. Е, поне е сигурно, че вечния съперник няма как да развали празника в мач-финал за купата. Както бе на 50-годишния юбилей.

Уникалното стечение на обстоятелствата прати „армейците” в разгара на явната им криза на може би най-негостоприемният за тях провинциален стадион в близката история. В истинския реален футбол навсякъде по света няма нищо необичайно в това даден тим да загуби като гост на друг добър отбор. Но начина, по който сториха това „червените” играчи, вече хвърли в тъча дори и най-верните им фенове. Бездушието дори е на път да вкара в употреба съмнението относно възможността ЦСКА да се пребори на единствения фронт, на който все още е оцелял.

Та, на празника Хелоуин вчера по цял свят са се гонили куп духове, имало е огньове и пожари, призраци, сенки и тикви. Емблемата на Хелоуин. Защо ли все повече тези неща се преплитат и на „Армията”. Всъщност усещат ли в ЦСКА колко крехка е разликата между тиква и кратуна?...