Изпълнителният директор на Локомотив Сф Георги Марков сподели пред Гонг, че в отбора имат надежда, че ще могат да отстранят Ботев Пд в полуфинала за Купата. Локомотивци загубиха първия мач в Коматево с 1:3, а реваншът е утре от 16 ч. в „Надежда“. Цената на билетите за всички сектори е 10 лева.

„Ако резултатът беше останал 3:0 за Ботев, нямаше надежда, защото едва ли можеше да победим с 4:0 в реванша. Но този гол на Иво Иванов в края ни върна надеждата. Сега шансовете са 50:50. Ботев има голям бюджет, сериозни изисквания и публика, но напрежението ще бъде при тях. Важното е да не допуснем гол. Ако имаме късмет да реализираме първи и после да не прибързваме, може да се получи. Трябва да изиграем тактически правилно мача“, коментира Марков.

„Пазили сме терена и той е в добро състояние, независимо от дъждовете. Що се отнася до контузените, ще видим днес какво е състоянието им. Засега най-добре от всички се възстановява Пепи Димитров, той има най-големи шансове от контузените. Всички това обаче ще разберем след днешната тренировка.“

„Разбира се, че са предвидени премии за класиране на финала, нормално е. Наясно сме, че ако победим, има голям шанс да играем в Лига Европа.“

„В първенството спечелихме важна победа срещу Пирин в Гоце Делчев. Оттук-нататък играем мач за мач. И ако шансовете ни срещу Ботев са 50:50, то в първенството вероятността да останем в „А“ група вече е 90 процента“, завърши Марков.