Вкаралият победната дузпа за Локомотив София срещу ЦСКА Даниел Пеев изрази радостта си от победата над „армейците“, която идва след дълга серия без успех за Локо срещу този съперник. Освен това халфът показа самочувствие, че „железничарите“ вече са фаворити за спечелване на турнира.

„Радвам се, че победихме, дълго време нашите фенове чакаха такава победа, още повече на Армията и се радвам, че на мен се падна честта да прекъсна такава дълга серия, това съм го правил и с Пирин, със Славия, но най-радващо е самата победа“, заяви Пеев.

„Славия не бяха побеждавали в дербито 8 или 10 години преди да вкарам, победихме 1:0, тогава отново Велев беше треньор на Славия, но не това е най-важното. Най-важното е, че вкарахме, все пак затова съм в Локомотив. Локомотив като клуб имаше нужда да продължи напред за Купата, за мен не е нормално Локомотив толкова години да не играе по- напред в турнира.“

„След победата ни днес се превръщаме в един от фаворитите за Купата. Аз се чувствах нормално, достатъчно дълги години играя футбол, бил съм много дузпи и бях уверен и сигурен, че ще отбележа. Беше ни смешно, защото един минава, друг минава през топката, трети се кара, общо взето позната история в нашия футбол.“

„Пак успяхме тогава да изравним (в мача през есента с ЦСКА б.р.), важното е, че днес успяхме да победим с тази дузпа“, допълни Пеев.