ЦСКА успя да постигне изключително трудна победа с 1:0 при гостуването си на Свиленград от 1/16-финалите за купата на България. Стадион „Колодрума” бе изпълнен до краен предел и 2500 зрители наблюдаваха двубоя.

Мачът бе много равностоен, като ЦСКА се опитваше да задържа повече топката, но по-сериозните опасности бяха пред вратата на Ивайло Петров.

Още в 25-та минута старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев трябваше да извърши принудителна смяна, след като Иван Стоянов се контузи и напусна терена заменен от Спас Делев.

Спас Делев бе изведен в добра позиция в 33-та минута и той стреля от въздуха, но неточно в аут.

В следващата атака домакините имаха отлична възможност да поведат, след като в 34-та минута Тодор Христов излезе сам срещу Ивайло Петров, но ударът му бе спасен от вратаря на ЦСКА.

В 42-та минута Йордан Тодоров добре прехвърли излезлия Паскалев, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на домакините.

На почивката старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев направи разбор на своите играчи в центъра на терена, въпреки че те първоначално се прибраха в съблекалнята, но след това отново излязоха и получиха наставленията на своя наставник.

В началото на второто полувреме Тодоров изведе в добра позиция Платини, но той стреля неточно в страни от вратата на Паскалев.

ЦСКА натисна през второто полувреме, като в 56-та минута Спас Делев бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините и стреля опасно с глава, но над напречната греда.

Шест минути по-късно Андонов изведе добре в наказателното поле на ЦСКА Христо Петров, който стреля, но Ивайло Петров успя да спаси.

Все пак ЦСКА стигна до победен гол в 76-та минута, когато Спас Делев подаде към Мишел Платини, който засече топката с глава и я прати в мрежата на Паскалев

В 87-та минута Тимонов стреля от пряк свободен удар, след което Паскалев не се намеси убедително и Тодоров можеше да вкара отблизо, но вратарят на домакините се реваншира за грешката си и успя да избие топката в корнер.

Съдията Цветан Кръстев свири края на мача и не даде възможност на домакините на изпълнят корнер, което вбеси футболистите на Свиленград и те го наобиколиха.

ЦСКА се класира за осминафиналите на турнира за купата на България.