Отборът на ЦСКА постигна първа победа над шампиона Лудогорец, която може да се окаже твърде ценна за „червените“ в турнира за Купата на България. Тимът на Стойчо Младенов се наложи с 2:1 в първи 1/16-финал, който се игра в Разград. Реваншът в София е в последния уикенд на месец ноември.

Освен ЦСКА, на терена се отличи и главният рефер Христо Ристосков със странните си отсъждания. Съдията подмина с лека ръка две дузпи в полза на "червените", като при второто положение дори показа жълт картон на Платини за симулация. Десет минути преди края на срещата, Ристосков спести и нарисуван червен картон за Миро Иванов, който извърши брутален фаул срещу Лукас Саша. В крайна сметка от игра, в продължението на срещата, бе отстранен Абел Анисе след втори жълт картон.

Двубоят на „Лудогорец Арена“ с натиск за гостите от ЦСКА, които ще в първите пет минути успяха да създадат две добри положения за гол. Първо Анисе имаше възможност да открие резултата в 4-ата минута, когато получи от Платини, но ударът му по земя не затрудни Чворович. Минутка по-късно Нюаджи намери отлично Мишел Платини в наказателното поле, бразилецът стреля силно, но топката попадна в тялото на вратаря.

Отговорът на Лудогорец дойде в 9-ата минута, когато Гъргоров нямаше шанс пред гола. След центриране отляво, капитанът на домакините стреля красиво от воле, но топката профуча над напречната греда. Тимът на Ивайло Петев обаче успя да поведе четири минути по-късно след грешка в отбраната на „червените“. Франк Гела получи топката отдясно, видя абсолютно непокрития Миро Иванов на точката на дузпата, напери го с пас по земя, а за опитния халф не остана нищо друго освен да вкара за 1:0.

В 19-ата минута, след поредното центриране към наказателното поле на Лудогорец, Мишел Платини продължи с глава топката към Присо, нападателят овладя и стреля към вратата, но Кейсара самоотвержено изчисти в корнер.

Десет минути по-късно гостите имаха основателни претенции към съдията Христо Ристосков, който не отсъди дузпа за нарушение срещу Пламен Крачунов. След изпълнение на корнер, бранителят на „червените“ бе съборен в наказателното поле, но Ристосков показа играта да продължи.

Изравнителният гол за „червените“ все пак дойде в 34-ата минута след прекрасна контраатака, организирана от Лукас Саша. Той изведе по перфектен начин Мишел Платини в наказателното поле, който с лекота финтира вратаря Чворович и вкара топката в опразнената мрежа. Заключителните минути на първата част бяха за тима на Стойчо Младенов, но до чисти голови ситуации пред вратата на домакините не се стигна.

На почивката старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов извърши една промяна в състава си. Явно недоволен от изявите на Серж Нюаджи, той бе заменен от Сержиньо.

Първата опасност през втората част бе създадена от домакините. Барт изведе добре Емил Гъргоров, който обаче се засуети и не успя да отправи удар, а вместо това топката му бе избита в корнер. В 57-ата минута гостите имаха нови претенции за дузпа, след като Мишел Платини падна в наказателното поле. Вместо това обаче, бразилецът получи жълт картон за симулация. В оспорването на решението се включи и Бандаловски, който също бе декориран. Помощникът на ЦСКА Анатоли Нанков пък трябваше да догледа мача от трибуните, след като Ристосков го отстрани от резервната скамейка.

ЦСКА нанесе своя удар в 61-ата минута. След прекрасно организирана атака, Присо намери Платини на границата на наказателното поле, той видя нахлуващия в пеналта Лукас Саша, той овладя и се озова очи в очи с вратаря на домакините и с лекота пусна топката покрай него за 2:1 в полза на „червените.“

След гола гостите от София тотално владееха инициативата на терена и трудно допускаха противника до собствената си врата. В последната минута на срещата Абел Анисе от състава на „червените“ си изкара глупав втори жълт картон и бе изгонен.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:2

Лудогорец: 91.Иван Чворович, 20.Шоко (79 - Витиня), 5.Александър Барт, 33.Любомир Гулдан, 80.Жуниор Кайсара, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков, 22.Мирослав Иванов, 84.Марселиньо, 23.Емил Гъргоров (67 - Роман Безяк), 99.Франк Гела (67 - Иван Стоянов)

ЦСКА: 12.Томаш Черни, 11.Иван Бандаловски, 66.Пламен Крачунов, 19.Апостол Попов, 8.Лукас Саша, 5.Тодор Янчев, 99.Нджонго Присо, 14.Серж Нюаджи (46 - Сержиньо), 17.Абел Анисе, 23.Мишел Платини (90+2 - Тасио)

Жълти картони: М.Иванов (Лудогорец); Крачунов, Бандаловски, Платини (ЦСКА)

Червен картон: Абел Анисе (ЦСКА)