ЦСКА победи Черно море с 2:0 в първия четвъртфинал за Купата на България. По този начин “червените” си върнаха на “моряците” за загубата в първенството и се класираха за полуфиналите на турнира.

На стадион “Васил Левски” домакините дадоха безплатен урок на своя съперник като го надиграха по всички показатели и съвсем заслужено стигнаха до победата, след като бяха по-добрият отбор през целия мач.

Двубоят, който бе гледан на живо от националния селекционер Лотар Матеус, започна с добри удари на Спас Делев и Тодор Янчев, които обаче не затрудниха Илко Пиргов.

Логичното се случи в 34-а минута, когато след страхотна комбинация от двойни пасове между Янчев и Делев, нападателят излезе на удобна позиция и с прецизен удар вкара първия гол в мача.

До края на полувремето Черно море не можа да даде отговор, а единственото, с което “моряците” се запомниха бяха нелепите опити на Георги Божилов да си изкара жълт картон, за да пропусне следващия мач в първенството.

Втората част започна по същия начин, по който завърши второто - с пълно превъзходство на “червените”. Тяхната задача бе допълнително улеснена в 60-а минута, когато Александър Александров получи втори жълт картон за груб фаул срещу Галчев и остави своя отбор с човек по-малко на терена.

7 минути по-късно “армейците” подпечатаха своя успех. Спас Делев изведе Маркиньос в наказателното поле, бразилецът майсторски се измъкна от бранителите на Черно море и с техничен удар покрай тялото на Пиргов вкара за 2:0.

След втория гол двата отбора доиграваха мача и само чакаха неговия край. Милен Радуканов се възползва от ситуацията и пусна в игра Емил Гъргоров, Станко Йовчев и Четин Садула, които се нуждаят от игрова практика.

Така ЦСКА ще чака жребия за полуфиналите, който е в петък на 8 април, а Черно море ще се съсредоточи върху изявите си в първенството.

--

ЦСКА - Черно море 2:0 (1:0)

1:0 Спас Делев 34’, 2:0 Маркиньос 67’

Състави:

ЦСКА: Караджов, К.Стоянов, Янчев, Делев (80‘ Йовчев), Трифонов, Бандаловски, Галчев, Попов, Тонев, Маркиньос (71‘ Гъргоров), Насън (82’ Садула)

Резерви: Макенджиев, Янев, П.Стоянов, Шеридън

Черно море: Пиргов, С.Александров, Ал.Александров, Адемар, Тиаго, Петков (62‘ Колев), Камазола, Илиев, Георгиев (74‘ С.Стоянов), Атанасов, Божилов (44’ Каптиев)

Резерви: Денчев, Лазаров, Андреев, Николов

Съдия: Георги Йорданов

Стадион: “Васил Левски”