Берое победи Чавдар Етрополе с 1:0 във втория полуфинал в турнира за Купата на България „Форд Мото Пфое” и така на финала ще се изправи срещу Черноморец Поморие.

След като по-рано „акулите” на Петър Хубчев отстраниха Калиакра с дузпи, „зелено-белите” изхвърлиха етрополци с гола на Атанас Атанасов в 39-та минута.

През първото полувреме гостите бяха по-активният отбор на терена, но въпреки това не можеха да стигнат до чисто голово положение пред вратата на отлично представящия се страж Ивайло Яначков. В 33-та минута обаче, Слави Жеков центрира в наказателното поле, а топката срещна гредата.

Шест минути по-късно Берое все пак стигна до гола. Гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в 39-та минута. Атанас Атанасов застана зад топката, центрира високо, топката направи странна парабола и влезе под напречната греда на излезлия неразчетено Яначков за 1:0.

След почивката картината на терена не се промени много, но в края на второто полувреме домакините изпуснаха инициативата и можеха да бъдат наказани.

Това обаче не се случи и Берое се класира на финала за Купата.