Коледните и Новогодишни празници наближават, а заедно с тях и надеждата, че 2024-а година ще бъде по-здрава, по-щастлива и по-успешна за всички ни. Желания и мечти много – едни лесно, други по-трудно постижими. Едно 23-годишно момче от Добрич за поредна година обаче си пожелава на пръв поглед нещо много просто – да проходи отново.

Преди пет години, тъкмо пробил в първия състав на ПФК „Добруджа“, Емо Ангелов претърпява тежка катастрофа, която едва не отнема живота му. Младият футболист оцелява след продължила цели 47 дни битка. За съжаление, вследствие на жестокия инцидент той получава квадриплегия и остава прикован към инвалидната количка.

Днес Емо не е загубил надежда, че един ден отново ще се изправи на крака и ще може да се върне към нормалния си живот. Надежда му дават и от специализирана клиника в Тайланд. За лечението в нея обаче са необходими непосилните за семейството му 252 хил. долара.

Добрата новина е, че след множеството инициативи, сумата драстично е намалена. Сега Емо се нуждае от 60 хиляди долара, за да замине за азиатската страна.

С цел да подкрепи младежа, да призове максимален брой хора да му подадат ръка и помогнат в трудния момент, екипът на Bulgarian Football Shirts отново организира благотворителен търг. В аукциона, който започна официално вчера, 10 декември, в 10:00 ч. и ще продължи седмица – до 22:00 ч. на 17 декември, ще бъдат разиграни множество ценни спортни артикули с висока колекционерска стойност.

Сред най-атрактивните са дарена и лично подписана от Стилиян Петров фланелка от благотворителния „Мач на Надеждата“, капитанска лента и топка от двубоя, състоял се на 6 септември в София; предоставени за каузата от семейството на Григор Димитров фланелка и къси гащета на Гришо; горнище с автограф от Цветана Пиронкова; фланелка на ПФК „Левски“ с автографите на всички играчи от миналия сезон; подписани от легендарния Гайска Мендиета фланелка на Валенсия, топка на LALIGA и негова рамкирана снимка; мачова фланелка на България, носена от Пламен Николов при загубата с 1:2 от Белгия в контролна среща, играна през 2010 г., колекционерски сет от бранд „H8S”, дарен лично от Христо Стоичков; фланелка с автограф на легендата на Челси Джон Оби Микел, и много други ценни вещи на наши спортни звезди.

В благотворителната инициатива ще бъдат разиграни и фланелки на ЦСКА, ЦСКА 1948, Черно море, Славия, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Ботев (Враца), Етър и пр. Място в търга ще намерят и волейболни екипи на Светослав Гоцев и Георги Братоев, състезателни екипи на сестри Стоеви, Пламена Митков, Мирела Демирева, Мартин Чой, Станимира Петрова и куп други спортни артикули и сувенири, дарени от наши спортисти и спортни деятели.

Всеки, който има желание, може да помогне по някакъв начин на Емо. Дори и да не успее да подкрепи финансово каузата, то най-малкото, което може да направи, е да сподели информацията за търга или да дари артикул, който би предизвикал интерес и генерирал средства.

Дарителска банкова сметка на Емo Ангелов:

Общинска банка
BIC: SOMBBGSF
IBAN: BG15 SOMB 9130 1068 3770 02
Емo Николаев Ангелов