Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар заяви след равенството 1:1 с България снощи, че е леко разочарован от резултата, тъй като всички в щаба на домакините са очаквали победа. Специалистът все пак допълни, че с оглед на изхода от другия двубой в групата – равенството между Англия и Швейцария (2:2), тимът му се намира в още по-добра позиция в опитите си за класиране на Евро 2012.

„Резултатът не ме удовлетворява, тъй като очаквахме победа днес. Поздравявам играчите си за старанието. В края на сезона изиграхме един много добър мач. Гледайки развитието на целия мач мисля, че заслужавахме да победим, но във футбола понякога е нужен и късмет”, коментира Кранчар на пресконференцията след мача.

„Независимо от резултата не сме загубили позиция, дори напротив. Даже след развитието на мача между Англия и Швейцария мога да кажа, че се намираме дори и в по-добра позиция що се отнася за шансовете ни за класиране на Евро 2012”, продължи селекционерът на Черна гора.

„През есента ще можем да разчитаме на Джудович, Вукчевич и Йоветич, които ще бъдат във върхова форма. Дринчич също. Очакваме следващите мачове с голям оптимизъм”, каза още Златко Кранчар.