Капитанът на Ботев Даниел Божков си пожела дербито с Локомотив да се превърне в празник за всички пловдивчани. Защитникът, който получаваше червени картона в някои от последните издания на битката за Пловдив, заяви, че вече е изчистил играта си и по-рядко получава официални предупреждения от съдиите.

„Надявам се да стане един празник на Пловдив, двата отбора да покажат добра игра и ние да сме победители от нея. В последните 3 мача съм без картон и мисля, че тези неща са отминали, бях по-млад тогава, вече са минали 2 или 3 години и мисля, че няма да имам проблем с картоните.”


Капитанът на Локомотив (Пловдив) Красимир Димитров заяви, че утре играчите ще дадат всичко от себе си за победата. „Настроението е нормално. Искаме победа. Последните резултати на двата отбора показват, че може би отново ще има много голове. Надявам се да има, за да зарадваме и публиката.”.

„Не се обявявани някакви допълнителни премии. Не се борим за оцеляване, но това е нормално, след като бяхме напуснати от толкова много играчи. Ще дадем всичко от себе си. Надявам се да зарадваме феновете ни”, завърши капитанът на „смърфовете”.