Калиакра победи с 5:1 третодивизионния Септември Тервел в проверка, която се игра на игрището с изкуствена трева в Каварна.

Резултатът откри Детелин Димитров в 30-ата минута с глава след центриране от левия фланг. След почивката в игра за Калиакра влязоха всички юноши, включително и резервният вратар, които създадоха много повече положения пред вратата на съперника.

Четин Садула увеличи на 2:0 в 55-ата минута с удар в гредата и рикушет в тялото на вратаря на Септември. Георги Денев от тима от Тервел намали на 2:1 в пет минути по-късно, а след още пет Иван Цачев увеличи на 3:1 в полза на домакините.

В 75-ата минута Георги Коруджиев вкара за 4:1, а пет минути преди последния съдийски сигнал отново Цачев оформи крайният резултат 5:1.

Двубоят срещу Септември се игра само ден след мача на каварненци със Спортист Своге от турнира Албена Къп, загубен с 1:4.

От щаба на Калиакра посочиха, че това е петият им мач от началото на зимната подготовка. Заради лошото време се провалили две от предвидените им контроли и затова търсят повече проверки за обиграване на състезателите.

В понеделник от 11.00 часа Калиакра ще се срещне със Спартак Варна за оформяне на класирането във втората тройка от участниците в турнира Албена Къп. Мястото на срещата още не е уточнен.

Ден по-късно, във вторник от 14.00 часа на стадиона в Каварна, Калиакра ще изиграе последния си мач от турнира срещу румънския Калатис Мангалия.