Помощник треньорът на Берое Ивко Ганчев заяви преди гостуването на Миньор Перник в понеделник, че за отбора това е сериозно изпитание.

„Ще подходим сериозно към противника, и не трябва да го подценяваме. Миньор се представя до момента добре в първенството и постигна победи срещу ЦСКА и Черноморец”, каза Ивко Ганчев.

Според бившият вратар, нагласата за всеки мач е коренно различна, защото зависи и срещу какъв противник ще се изправи Берое. Ганчев припомни, че заралиите имат само четири загуби в последната година и половина , което е добър атестат за свършената работа през този период в отбора.

През миналия сезон старозагорци , когато играеха в Б група допуснаха две загуби, а от началото на първенството Берое загуби само гостуванията си на ЦСКА (0:3) и от Локомотив Мездра (1:2).

Пореден мач на Берое ще пропуснат левият халф Дончо Атанасов и нападателят Ивайло Паргов, които не са напълно възстановени от контузиите си. Атанасов лекува разтежение, докато Паргов ще започне тренировки следващата седмица, след като претърпя хирургическа интервенция на коляното.