Юношите старша-възраст на Левски се завърнаха в България след впечатляващо представяне и трето място на 37-то издание на силния международен турнир "Йокохама къп" в немския град Острах, съобщи официалният сайт на клуба.

„Сините” победиха в малкия финал Кайзерслаутерн с 5:4, след изпълнение на дузпи и взеха бронзовите медали.

На полуфиналите Левски загуби с 0:1 от Бохум, който в последствие спечели надпреварата за втора поредна година след успех над бразилския Гояш с 6:5 след дузпи.

В своята група Левски с треньор Бисер Хаздай завърши на второ място след загуба от Кайзерслаутерн с 0:2 в първия си мач и две победи с по 2:0 над Юргорден (Швеция) и над Волфсбург (Германия).

В състезанието от осем отбора участваха още Спарта Прага (Чехия) и Пфулендорф (Германия). Турнирът в Острах е сред трите най-силни в Германия за юноши до 19 години.

Нападателят Атанас Курдов пък обра всички индивидуални награди, след като стана голмайстор на турнира с 4 гола, спечели приза за най-красив гол и бе обявен за играч на турнира.

„Много сме доволни от представянето на момчетата. Турнирът бе на много високо ниво и това е заради силните участници в него. Игра се футбол от високо качество. Трябваше да проверим докъде сме стигнали в своето развитие и искам да кажа, че се убедихме, че пътя по който вървим е правилен. Радостното е, че превъзхождахме немските участници и смея да твърдя, че имаше съдийска грешка на полуфинала срещу Бохум, наклонила везните в полза на противника", коментира директорът на детско-юношеската школа на Левски Руси Гочев, който предвождаше групата на „сините" в Германия.

Днес два отбора на Левски стартират участието си в държавното първенство във фазата на елиминациите за класиране на финалите. На "Герена" от 17.30 часа децата родени пред 1992 г. приемат отбора на Миньор 1919, а по същото време юношите-младша възраст, родени през 1990 г. гостуват на Метал 2002.