Юношата на Реал Мадрид Марк Фернандес от днес е в Локомотив Пловдив, съобщи за Дарик радио спортният директор Бранко Милованович. Сръбският шеф на пловдивския тим се прибира днес в България и води централен нападател от Сърбия, който ще мине медицински преглед и ако всичко е наред, ще подпише договор. Става въпрос за централния нападател Милош Релич, който е юноша на Цървена звезда. Бранко Милованович бе в Сърбия, за да уреди и контрола с Цървена звезда по повод юбилея на Локо Пд – 85 години от основаването на клуба.

„Връщам се от Сърбия с нов футболист”, заяви Милованович. „Това е Милош Релич. Днес ще тренира с отбора. Ще мине медицински прегледи и ще подпише договор. Аз вярвам, че той може да помогне много на Локомотив. Играе като централен нападател и има добро бъдеще. Ако прегледите са с добри резултати, то Милош ще подпише договор за две години.”

Бранко съобщи, че за няколко дена в Пловдив ще бъде и юношата на Реал Мадрид Марк Фернандес, който играе на позицията вътрешен халф.

Профилът на Фернандес в сайта на Реал Мадрид можете да видите - ТУК!

„ Марк Фернандес е юноша на Реал Мадрид и е играл във всички формации на Реал Мадрид”, заяви Бранко. „Ще остане 3- 4 дена да го видим. Играл е за Реал Мадрид Б, Реал Мадрид Ц, ще решим следващата седмица какво ще правим с него. Чухме много хубави думи за него, но искаме да го видим в Пловдив. На 21 години е и с испански паспорт няма да заема място на чужденец.”

Милованович бе в Белград да уреди контрола с Цървена звезда по повод юбилея на Локо Пд.

„ Разговарях с президента на Цървена звезда и всичко сме се договорили”, заяви Милованович. „Ще играем на 9 октомври от 14 часа в Пловдив. В понеделник трябва да подпишем официално договор с Цървена звезда за мача. Остава да уточним някои дребни детайли, като как ще дойдат Звезда. Дал съм дума на феновете на Локомотив,че ще докарам Цървена звезда и имам голямо желание да го направя. Цървена звезда бе шампион на Европа и феновете ни, които са най-добри в България, заслужават този мач.”

Дали с привличането на Дани Георгиев и на Милош Релич ще приключи селекцията на Локомотив?

„ Не, още не свършва селекцията”, откровен е Бранко. „Ние искаме да направим добър отбор и всички, добри играчи, които могат да ни помогнат са интересни за нас. Може да вземем още един централен нападател. Имаме високи цели тази година и ако има някой добър футболист, свободен агент, защо да не го вземем.”