Треньорът на Локомотив Пловдив Христо Бонев е сигурен в победата на неговия отбор в двубоя срещу Литекс в неделя. Той показа уважение към съперника, но заяви, че неговите футболисти са готови да използват тежкия психологически период, в който се намира действащия шампион на България.

„Казах на момчетата, че ни очаква изключително труден мач в неделя. Личното ми мнение е, че Литекс и Черноморец притежават футболисти с големи качества, които могат да огорчат всеки отбор, когато им се предостави удобна възможност. Всичко в играта на Литекс ни е ясно. Мисля, че силата на съперника ще мотивира нашите играчи и те ще дадат най-доброто, на което са способни. Сто на сто съм убеден, че ще победим в неделя. Това би ни подействало добре от психологическа гледна точка, тъй като е по-добре да гледаш другите от високо и да се чувстваш недосегаем”, коментира Бонев визирайки лидерската позиция на „смърфовете”.

„Няма нито да подценяваме, нито да надценяваме Литекс. Не трябва да подценяваме качествата и на нашия отбор. Ще излезем и ще се борим от първата до последната минута за победата. Радвам се, че момчетата са здрави и като изключим Красен Трифонов, останалите са добре и на разположение. След утрешната тренировка ще определя групата за мача”, заяви още Зума.

„При всички положения случващото се в лагера на Литекс ще окаже негативно влияние върху тях и положително върху нас. Едва ли обаче тези събития ще са решаващи за резултата от мача. Все пак говорим за шампиона на България, който има достатъчно качествени футболисти и необходимото самочувствие. Но и ние не им отстъпваме. За пореден път казвам, че разполагам с по двама много добри играчи на всеки пост”, завърши наставникът на Локо Пловдив.