Младежкият национал Николай Димитров очаква до края на месеца да се реши дали ще остане в Левски, или ще премине в Арсенал.

Както е известно 20-годишният Димитров беше на петдневни проби в лондонския клуб в края на декември, а представителят на англичаните Боби Бенет изкара почти седмица на лагера на "сините" в Ейлат, където следи изкъсо изявите на младока.

"Нямам никаква представа колко близо съм до Арсенал, или колко съм далече", заяви Димитров. "Аз даже на разбрах, че скаутът на Арсенал е там. Станимир Стоилов ме уведоми, че е дошъл. Не съм говорил с него. С г-н Соколов говорих и той ми каза само, че оценката е положителна, но нищо конкретно. Още няма становище на Арсенал. По принцип информацията, която имам е, че до края на месеца ще се реши дали оставам в Левски, или ще отида в Арсенал", допълни той.

Николай Димитров на този етап се старае да мисли само за представянето си на тренировките. "Аз лично се старая да не мисля за Арсенал, тъй като се разсейвам. Голямата ми цел сега е да вляза в добра форма. Щом треньорът е казал, че съм играл добре (б.а. срещу Динамо Киев), значи е така. За мен е важно той да е доволен", каза крилото. Той определи като "страхотна" атмосферата в отбора в момента.

"Атмосферата в момента в отбора е страхотна. Смятам, че свършихме и добра работа. За мен това беше най-лекия лагер, откакто съм в първия отбор", заяви Димитров.