Днешният ден е отреден за първите мачове от полуфиналите в турнира за Купата на България. Големият сблъсък е в 19,15 часа в Стара Загора, където Берое приема безгрешния във В група ЦСКА, който ще има отлична възможност да покаже къде се намира спрямо един от най-добрите тимове в А група.

Преди това от 17 часа Монтана приема на стадион "Огоста" изпратения в Б група тим на Литекс, за който двубоите за Купата на България са единствените важни мачове през пролетния полусезон.

Монтана – Литекс, 17 часа /на живо по Diema Sport, Gong Play и Дарик радио/

Голямата задача за Монтана до края на сезона е оцеляването в А група, но тимът на Емил Велев няма да пропусне възможността да опита да стигне до финала за Купата на България.

Ден преди двубоя Велев сподели, че се надява на чиста победа и запазване на шансовете за класиране преди реванша в Ловеч.

В тази задача той ще трябва да се справи без централните защитници Георги Ангелов, който е контузен и Иван Михов, който е наказан. Двубоят заради здравословни проблеми пропускат още Владимир Мичев и Здравко Лазаров, а Петър Атанасов е под въпрос.

Проблеми има и в лагера на Литекс, а те са свързани с трима наказани чужденци - Рафаел Перез, Диого Виана и Бьорн Йонсен.

Монтана стигна до полуфинала, след като на два пъти отстраняваше съперниците си след изпълнения на дузпи. Първата жертва на 11-метровите удари бе Локомотив Пловдив на 1/8-финалите, а в последствие и Локо Горна Оряховица преклони глава след дузпи. Литекс стигна до топ 4 след победи над Локо Мездра (3:0), Дунав Русе (4:2) и Левски (3:0 след продължения).

Берое – ЦСКА, 19,15 часа /на живо по Diema Sport, Gong Play и Дарик радио/

Берое излиза в ролята на фаворит срещу ЦСКА, но "армейците" не крият амбиции да поднесат изненадата и да стигнат до финалния сблъсък. Двубоят в Стара Загора ще бъде истинският тест за класата на настоящия тим на "червените", тъй като за тях това е първи мач през сезона срещу отбор от А група.

Пътят на ЦСКА в турнира за Купата стартира още от областните квалификации в област София, а в последствие "армейците" преминаха през Нефтохимик (3:1), Спартак Плевен (2:0) и Созопол (3:0).

Берое победи Светкавица (4:0) и Банско (3:1) в първите два кръга на надпреварата, а на четвъртфиналите старозагорци триумфираха срещу Черно море след изпълнения на дузпи.

Петър Хубчев няма да може да разчита на контузените Георги Андонов и Венцислав Василев, както и на наказания Веселин Пенев. Под въпрос са бразилците Елиаш и Том.

В лагера на ЦСКА проблемите са свързани с контузиите на защитниците Александър Бранеков и Валентин Антов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS