На 27 и 28 септември София ще бъде домакин на Големия финал на единствения у нас турнир по футбол за непрофесионалисти Каменица ФЕНкупа’08. Мачовете ще се играят на терена на „Спортна София” в Борисовата градина в столицата. За голямата награда в шестото издание на шампионата ще се борят общо 15 отбора.

Победителите ще се възползват от невероятния шанс да гледат на живо легендарното дерби между Барселона и Реал Мадрид на 14 декември на най-големия стадион в Европа – „Ноу Камп”.

Надпреварата ще стартира в събота, 27 септември в 15.30 ч. Битката за Голямата награда в турнира продължава и в неделя, 28 септември. Финалният мач, който ще определи и отборът – национален победител в Каменица ФЕНкупа’08, ще започне в 12.30 ч. Час по-рано, в 11.30 ч., в неделния ден ще се състои и демонстрационен мач между тима на спортните журналисти и отбора на Каменица АД.

Общо 15 отбора се класираха за участие на Големия финал в шестото издание на шампионата. 13 от тях са тимовете, заели първо място в регионалните състезания от турнира. Тази година Каменица ФЕНкупа’08 се проведе в периода май-август и даде шанс за изява на феновете от Благоевград, София (два кръга), Русе, Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Монтана, Хасково, Плевен и Габрово.

Във финала на Каменица ФЕНкупа’08 по право ще се включат също шампионът и вицешампионът от миналогодишното издание на турнира – тимовете на Трите мечки (Шумен) и Клетката (София).

Освен Голямата награда, Шампионатът ще приключи и с връчването на още два приза. Единият от тях ще отиде при автора на най-атрактивната ФЕНснимка, победител в конкурса Каменица ФЕНснимка. Тази година той се организира за първи път в рамките на футболната надпревара и даде възможност на феновете да изразят чрез фотообектива личната си емоция и отношение към Каменица ФЕНкупа’08.

Втората награда, която ще бъде връчена по време на Големия финал на Каменица ФЕНкупа’08, ще е за най-добрият отбор по джитбол. За пръв път тази година, паралелно с футболния турнир, се проведе и шампионат по джитбол.

За шеста поредна година Каменица – официалната бира на българския фен на футбола, предизвика запалянковците от цялата страна и им предостави уникалния шанс да участват в единствения у нас шампионат по футбол за непрофесионалисти. Турнирът въплъщава отношението на марката Каменица към футбола – да подкрепя неподправената страст на десетките хиляди фенове, като им осигурява възможност да премерят сили с други отбори на професионални футболни терени и да се чувстват като истински футболни звезди.

Участници в Големия финал: Левски 2000, Интер, Ивел 2003, Стрелците, Вижън, Милан Коматево, Атлетик, Планекс, Трите мечки, Маринов-69, Соколите, ОДП, Докторите, Ера Елит