Нападателят на Левски Сьорд Арс започна подготовка с Де Граафшап в родината си Холандия.

Голаджията, който е собственост на сините от София, игра през 2012 година като преотстъпен в китайския Тянцзин, където сезонът вече завърши и той ще поддържа форма в тима от Нидерландия.

Арс завърши на 4-о място в класирането при голмайсторите в Китай, като успя да остави зад себе си звездни нападатели като Дидие Дрогба и Никола Анелка, но Илиан Илиев заяви наскоро, че няма намерение да връща холандеца на Герена.

Така Сьорд Арс вероятно отново ще бъде пратен в китайското първенство, но в друг отбор, призна самият той пред медиите в Холандия.

„През отминалия сезон вкарах 13 гола за Тянцзин и бях четвърти в класирането при реализаторите в Китай. Там дойде нов треньор, който доведе със себе си свои играчи. Преговарям с два други отбора от Китай. Там съм щастлив, защото футболът се развива си играчи като Дрогба и Анелка. Предпочитам да продължа да играя в чужбина“, каза Арс.

Сьорд Арс бе купен от Левски през лятото на 2011 година от Цволе за сума от порядъка на 375 000 евро за заместник на продадения тогава Гара Дембеле. Холандецът обаче не успя да се наложи при сините, въпреки че показа не лоша голова успеваемост и вкара 8 гола в А група и Лига Европа, забивайки средно по 1 попадение на всеки 127 минути на терена.