Футболистът от Ботев Пловдив Дормушали Саидходжа помогна в изтеглянето на автобус с пътуващи от София за Сливен, закъсал в преспите край Стара Загора.

Автобусът е закъсал около 11 часа на втори януари в края на старозагорското село Богомилово, част от автобуса останала на пътното платно, а друга част от него в крайпътна нива.

Кметът на Богомилово Петър Коев е дошъл на мястото веднага след като му съобщили за инцидента и започнал да търси помощ.

"Звъних на полиция, Гражданска защита, за да дойде влекач и да изтегли автоусът", разказва кметът, никой обаче не идвал.

Междувременно някои от пътуващите започнали да звънят по мобилните телефони за близки от Стара Загора, други се опитали да тръгнат пеша. От близо 35 в автобуса останали около 20 души.

"Никой не спря да попита в продължение на 3 часа какъв ни е проблемът",обясни кметът, който уточни, че не иска да критикува никого при положение, че всички машини били изпратени в този момент на "Петолъчката", но все пак хората от автобуса не можело да бъдат оставени на пътя.

В един момент до автобуса спрял джип, от него слязло  младо момче и казало "Аз искам да ви помогна. Нека да опитам".

С въжета, дърпани от джипа на младежа и с бутане от хората автобусът е изтеглен,разказа Коев, който поиска чрез Дарик да благодари на футболиста, постъпил човешки като е оказал съдействие.

По-късно, след успешното приключване на акцията по изваждането на автобуса, станало ясно, че оказалият "Първа помощ" е известен футболист от пловдивския футболен отбор.