Изпълнителният директор на „Черноморец - Бургас” Фреди Бобич тренира усилено, за да влезе в оптимална форма за турнир на легенди – ветерани в Москва, в който му предстои участие в края на седмицата. Шефът на „акулите” отделя минимум по 2 часа на ден за интензивната си подготовка. Той прави кросове край морския бряг, а във фитнеса се поти за сила. Бобич води тренировките си в Анталия, където футболистите на „Черноморец - Бургас” са на лагер.

Турнирът „За купата на легендите” ще се проведе на 6 и 7 февруари в Москва. Покани за мачовете в зала „Мегаспорт” са разпратени до футболни звезди от близкото минало от Германия, Холандия, Италия, Испания, Португалия и Русия. Освен Бобич от немска страна повиквателни са получили и Оливер Рек, Гуидо Бухвалд, Йенс Новотни. Сред участниците впечатляват още имената на ветерани като Кристиан Виери, Деметрио Албертини и Анджело Перуци /Ит/, Роналд де Бур и Пиер ван Хойдонк /Хол/, Хосе Емилио Амависка, Гилермо Амор и Андони Гойкоечея /Исп/, Фернандо Коуто, Жоао Пинто и Педро Паулета /Порт/, Александър Мостовой, Дмитрий Аленичев, Валерий Карпин, Дмитрий Ананко и Игор Симутенков /Рус/.

Турнирът в Москва се превръща вече в традиция. През миналата година трофея грабнаха домакините от Русия, които сразиха на финала Испания с 8:4. Двубоите се играят в две полувремена от по 20 минути. Отборите са съставени от вратар и петима полеви играчи.