Всички футболни фенове очакват с огромен интерес Големият финал на Каменица ФЕНкупа 2007. Този уикенд на 22-ри и 23-ти септември на стадиона на НСА ще бъде голямата битка за супер наградата на спонсора - пътуване до Великобритания на тима-победител за мача от английската Висша лига между отборите на Челси и Манчестър Сити. Мачът е на 27-ми октомври на стадион Стамфорд Бридж в Лондон. Наградата е мечта за всеки футболен фен у нас, защото освен тръпката от супер играта, друго си е да гледаш и един от най-успешните ни национали - Мартин Петров в новия му клуб.

 

Официалният старт на финалите ще бъде даден на 22-ри септември от 12:30 часа. По програма част от шоуто ще бъде традиционният вече мач между тима на Спортните журналисти и отборът на спонсора - Каменица. За медийното братство в демонстративния двубой се очаква да се включи и фронтменът на Гонг - Томислав Русев.

 

Общо 15 отбора ще се включат в надпреварата за Голямата награда на ФенКупата, а по право ще участват шампионът и вицешампионът от миналата година - Национал Хасково и Съгласие Несебър.

 

Настроението на терена и сред публиката ще бъде под мотото: „И да играеш, и да гледаш - пак печелиш”, анонсират организаторите.

 

ФенКупата вече се утвърди като част от непрофесионалния футболен живот у нас - тази година по инициативата бяха включени 12 града, а за идния сезон ще бъдат със сигурност повече, категорични са босовете на спонсора.

 

В петото издание 2007-ма се включиха 1 994 отбора или 15 952 запалени футболни фена, които доста стопиха бирените си шкембета.

 

Феърплея също господства, за разлика от някои професионални футболни срещи у нас.

„Тази година нямаше побоища, сбивания и нередовни играчи (т.е. професионални футболисти)”, се похвали спортно-техническият директор на турнира Анатоли Илиев.