Официалният фенклуб на Арсенал в България излезе с декларация отправена към ръководството на Лудогорец, по повод забраната поставена за внасяне на фен артикули на английския тим в домакинските сектори.

Ето текста без редакторска намеса:

Ръководството на официално признатия фен клуб на Арсенал в България искрено благодари на г-н Петричев за подкрепата и отзивчивостта, която срещнахме в негово лице по всички въпроси, които обсъждахме заедно, както и разрешението да внесем знамето за хореографията ни.

В същото време изразяваме учудването и разочарованието си от декларацията на ръководството на ФК Лудогорец относно забраната за внасяне на фен артикули на любимия ни клуб в другите сектори на стадион „Васил Левски”

Има няколко факта, които силно ни притесняват и е хубаво футболната общественост да е наясно с тях.

- Не разбираме с какво привържениците на Арсенал са по-опасни от тези на Ливърпул и Реал Мадрид, които необезпокоявано бяха допускани до всички сектори на националния стадион с шалове и фланелки на любимия си отбор.

- Със сигурност тази информация ще породи доста голямо напрежение сред феновете на Арсенал в България, които далеч не се изчерпват с 520-те члена на фен клуба. Голяма част от тях част, от които са си купили билети(голяма част от тях и пакетни билети), за да могат мирно да гледат мача и да подкрепят „артилеристите”, преди да знаят, че няма да могат да влязат с червено-бялата си фланелка или шал на стадиона.

- С момчетата от фен клуба на Лудогорец изиграхме и приятелски мач във Варна тази събота, за да покажем взаимен респект. И стигнахме до разбирателство не само да спестим обидни възгласи едни към други, но и да получим подкрепата на момчетата от Лудогорец в 20-тата минута, когато ще отдадем почит на 20-годишната кариера на Арсен Венгер

- Феновете на Лудогорец са доказали с поведението си досега, че са толерантни и могат да гледат заедно мачовете си редом както с феновете на Реал, така и с феновете на Ливърпул. Не виждаме какво пречи да го правят и с привържениците на Арсенал.

- ASCB заявява ясно, че всеки човек на стадиона, който провокира опонентите си няма място на стадиона и ще подкрепим извеждането от стадиона на всеки, без значение дали е с червена или зелена фланелка, но смятаме забраната за внасянето на фен артикули на фона на цялата история на Лудогорец в Европа за изненадваща и нелогична и още повече едва два дни преди двубоя.

- Много се надяваме на позитивно развитие на този казус, защото много хора от близки държави, които не четат български сайтове и до които нямаме достъп, могат да останат пред стадиона, след като са пропътували хиляди километра, за да видят любимците си на живо. А да не говорим, че едични билети за мача на Арсенал се продаваха в Македония почти две седмици, преди това да се случи в България.

- Разбираме, че Лудогорец са в правото си да наложат тази забрана и ако остане в сила, ще трябва да я приемем, но няма как да спрем феновете на Арсенал да намерят алтернативни начини да покажат подкрепата си за отбора

Призоваваме ръководството на Лудогорец да преосмисли решението си и ако не изцяло, то забраната да падне поне в сектор Г, където ще бъдат голяма част от хората, които не успяха да се снабдят с билет за гостуващия сектор.