Голямата звезда на ЦСКА Янис Зику отряза мераците на дузина местни журналисти, да изкопчат нещо от него при пристигането на отбора на летището в Клуж.

Логично, румънските репортери и телевизионни камери се насочиха най-вече към Зику, но той само поклати пръст, който означаваше твърдо и категорично „Не”! Играчът на ЦСКА дори не си свали слънчевите очила, минавайки покрай репортерите и влизайки в чакащия отбора автобус пред летището.

Веднага след него се появи и друг познат на румънската футболна общественост – Жуниор Мораес. Бразилецът, който няма картотека за мача със Стяуа и пътува с отбора единствено с цел „сплотяване на колектива”, също не пожела да отговаря на журналистическите въпроси.

Направи впечатление изключително културното поведение на местните колеги, които след жеста на Зику и отказа на Мораес изобщо не продължиха да настояват за интервюта, а просто проследиха излизането на цялата „червена” група. Учудващо, не бе спрян и наставника на ЦСКА Милен Радуканов, за когото отвъд Дунава отлично знаят, че разбира и говори местния език.