Отборът на Лудогорец посреща Цървена звезда в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят е от 21.00 часа в Разград и ще можете да го проследите в Gong.bg, да го гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, а  също така и по Дарик радио.

В предишния кръг „орлите“ отстраниха Младост от Черна гора без никакви проблеми, но днес на пътя им застава далеч по-класен съперник.

В Лудогорец не крият голямото си желание отново да влязат в групите на турнира, като при първия им подобен успех трябваше да се справят с друг сръбски съперник – Партизан. Битката отново няма да е никак лека, още повече, че залогът при продължаване е очакваната европейска есен за клуба.

Любопитното е, че за българския шампион се отваря добра възможност само в рамките на пет години да отстранят трети носител на КЕШ. Преди това съставът от Разград преодоля ПСВ Айндховен, а след това и Стяуа.

Очаква се Георги Дерменджиев да заложи на схемата 4-1-4-1, като на вратата ще застане българският национал Владислав Стоянов, а пред него Натанаел, Моци, Пластун, Минев, Дяков, Вандерсон, Кишада, Марселиньо, Лукоки и Кафу.

Старши треньорът показа респект към съперника. „Всичко се решава на терена, кой колко пари има и дава са странични неща. Звезда водеха с 27 точки в първенството, следих тяхното развитие, от мач на мач показаха добри игри. Серизен отбор са. При такива мачове винаги има напрежение, ние сме опитен отбор", сподели наставникът в навечерието на мача.

При пристигането на Цървена звезда в България треньорът Миодраг Божович коментира предстоящата среща: „Това ще бъде тежък мач, срещу определено тежък противник. Има и друг мач и затова сме тук да постигнем добър резултат. Тежка среща ни предстои, надяваме се на добър резултат, имаме амбиции за Шампинската лига и едно от първите препятствия е Лудогорец, определено тежко препятствие."

Делегацията на белградския гранд пристигна в понеделник на летище "Варна", след което се отправи към Шумен, където се настани преди двубоя.

Сериозни мерки за сигурност ще има около стадиона, както и на самото съоръжение за срещата. В района ще бъде обособена зона за сигурност, където ще се пропускат само зрители с билети. ПФК Лудогорец предупреждава своите фенове да се придвижат по-рано към стадиона, за да се избегнат опашки и струпвания.