Рекордът по посещаемост на мач от младежката Шампионска лига може да падне в София на мача между българския първенец Лудогорец и швейцарския Базел на стадион „Георги Аспарухов“. Двубоят е от 16 часа на 22-и октомври, сряда.

„Благодаря на Министерството на спорта, че около 7 хиляди деца от софийските училища ще могат да наблюдават мача, а ако дойдат още хора, то ще имаме шанс да подобрим рекорда по посещаемост в младежката лига“, сподели пред Гонг изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Феновете на Лудогорец - Реал

източник: Георги Димитров, Gong.bg

„Надявам се нашите младежи също да се представят добре срещу Базел. Момчетата имат сериозен потенциал. Надявам се утре нашите момчета да вземат нещо и пак искам да призова хората да се възползват от възможността да си закупят билети за мача на мъжете от Шампионската лига“, добави Петричев.

По-рано днес стана ясно, че Министерството на младежта и спорта със съдействието на Столична община организират 6500 деца от над 50 софийски училища и домове за деца, лишени от родителска грижа за мача от младежката Шампионска лига между Лудогорец Разград и Базел.