Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев очаква предстоящия сблъсък с Базел да е най-трудният за отбора в групите на Шампионската лига. Лудогорец посреща швейцарците в сряда вечер на стадион „Васил Левски“ в София.

„Винаги е по-лесно, когато не си в ролята на фаворит и не очакват от теб задължителна победа. Така добрата игра изненадва и радва публиката. Дано успеем да вземем нещо от мача. Създава се едва ли не усещането за задължителна победа. Аз лично смятам, че това ще ни бъде най-трудния мач, защото познаваме този противник. Срещу нас има отбор с много сериозен опит“, сподели Петричев пред Гонг.

„При всички случаи, когато шефът нареди нещо, няма как да не сме под напрежение в желанието си да постигнем целта, но това е хубаво напрежение“, добави още Ангел Петричев.

Той сподели, че очаква стадионът на е относително пълен. „Със сигурност няма да бъде запълнен на 100%, както беше с Реал. Ще бъде относително пълен. Сред гостите има и мениджъри, и ВИП-ове. Нямаме потвърждение нито от президента, нито от премиера“, разкри още изпълнителният директор на българския футболен шампион.

„Не знам защо се създаде чак такава истерия около някои негативни резултати. Нищо фатално не е станало, а и не е нещо необяснимо. Би било глупаво да реагираме прибързано. Знаем на какво се дължат резултатите и сме предприели мерки“, коментира още Ангел Петричев и продължи:

„Емоционалното изхабяване беше около мача с Реал Мадрид. Всички бяхме концентрирани около организацията и да се представим по възможно най-добрия начин. Нямаше как да не се опитаме да оправдаем очакванията на хората. За съжаление загубихме ценни точки в първенството и сега ще трябва да наваксваме. Предвид това, че остават доста мачове, не мисля, че е фатално. Но не бива разликата да се увеличава, а и ЦСКА също ще грешат.“

На въпрос да преобладаващите оптмистични прогнози на читателите на Gong.bg в анкетата: „Има ли шанс Лудогорец да спечели първи точки в Шампионската лига срещу Базел?“ Петричев отговори: „Това си е една победа за нас, че хората вярват.“