Един от най-опитните футболисти на ЦСКА Владимир Манчев призна, че именно опит, късмет и самочувствие не са достигнали на „армейците” за нещо повече срещу Базел в Лига Европа.

„Мисля, че се борихме, и в голяма част от мача бяхме равностойни на Базел. Но все пак техният опит си каза думата. Мисля, че ни липсваше и късмет, до първия гол седяхме доста добре, видяхте, че отново с рикошет ни отбелязаха гол, малко нещастно за нас. След това и в нас имаше известно колебание, вкараха ни и втори гол. Но смятам, че до последно се опитвахме да променим развоя на нещата. Не се получи, но отборът показа съвсем различно лице от последните няколко мача, и смятам, че това е пътят. С това себераздаване, и победите ще дойдат,” заяви нападателят.

„Аз смятам, че до първия гол, ние имахме по-чистите положения и имахме по-голямо присъствие пред вратата на Базел. Затворихме добре пространствата, те в един момент не можеха да си подадат топката. За съжаление, това е футболът, един рикошет. Надявам се да се обърнат нещата,” обясни Манчев.

„Това е начинът, по който трябва да играем. Не е приятно да губим, засега отстъпваме на тези отбори в Европа, но смятам, че това е пътят. Отборът показа старание, желание, на моменти доста добра игра. И самочувствие, и опит не ни достига в определени моменти, и това може би наклони везните в полза на Базел,” завърши Владо Манчев.