Румънският Стяуа изхвърли ЦСКА от Европа за трети пореден път. След победа в първия плейоф за влизане в групите на Лига Европа с 2:0 в Румъния, в реванша двата тима не излъчиха победител, завършвайки 1:1 пред над 26 000 зрители на Националния стадион в София.

Гостите откриха чрез Танасе в 72-ата минута, а Платини изравни за 1:1 в 82-ата. Така с общ резултат 3:1, възпитаниците на Рони Леви си осигуриха място в групите на Лига Европа.

През първата част на срещата и двата тима имаха няколко чисти положения да открият резултата, но решителни намеси на двамата вратари предотвратиха това да се случи. ЦСКА действа твърде припряно и не успя да наложи очаквания домакински натиск, като позволи в първите минути, гостите да владеят повече топката.

Още в 3-ата минута, футболистите на Стяуа създадоха първата си добра ситуация пред Райс Мболи. Танасе имаше възможност да стреля опасно от далечно разстояние, но стражът на "червените" внимаваше и боксира топката. Отговорът на ЦСКА дойде в 8-ата минута, когато Спас Делев пробва да изненада Татарушану директно от корнер, но коженото кълбо спря от външната страна на мрежата.

Впечатление в първите минути направи фактът, че гостите използваха всяка удобна възможност да накъсват играта и да губят време, предвид благоприятния резултат за румънците в първия мач.

В 17-ата минута Райс Мболи показа отново класа, спасявайки директен удар на Танасе от пряк свободен удар. Румънецът центрира от фаул, никой в наказателното поле не игра с топката, която тупна коварно пред Мболи, но вратарят все пак успя да я избие в корнер със сетни усилия.

Последваха няколко интересни отигравания на Мишел Платини, който се опита да затрудни капитана и вратар на Стяуа, но изстрелите му минаха в аут, а при един от тях вратарят трябваше да се намесва решително.

Най-чистата възможност за "червените" за гол през първата част дойде в продължението на полувремето. Адемар хвърли тъч отляво, Мишел Платини отклони топката с глава, тя попадна в Зику, който с ножичен удар от въздуха с гръб към вратата стреля. Коженото кълбо мина на сантиметри над напречната греда, след което главният съдия на срещата Пол Ван Боекел свири край.

Втората част започна добре за ЦСКА, като домакините взеха инициативата, владееки топката в повече от игровото време. Териотриалното предимство на "червените" обаче не доведе до чисти положения пред вратаря на гостите.

Постепенно събитията на терена се изнервиха, което доведе до няколко остри сблъсъка между футболистите на двата тима и меле в 65-ата минута на двубоя.

Няколко минути преди това пък реферът Пол Ван Боекел заплаши да прекрати двубоя, ако фенвевете на гостите не престанат да хвърлят бомбички към терена. Наложи се старши треньорът на румънците Рони Леви също да успокоява привържниците на гостите.

Всичко в спора между двата тима бе решено в 71-ата минута, когато гостите поведоха в резултата при една от редките си атаки. Танасе проби добре отляво, навлезе дълбоко в наказателното поле, залъга, че ще центрира, но вместо това стреля от малък ъгъл в мрежата на Мболи.

Десет минути по-късно все пак ЦСКА стигна до изравняване. Мишел Платини получи топката в малкото наказателно поле отляво и елегнатно прехвърли стража на румънците. Така с общ резултат 3:1 Стяуа отстрани за трети път ЦСКА от европейските клубни турнири.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА И РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА