Полският Шльонск Вроцлав ще бъде съперник на Локомотив София в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Това стана ясно, след като по подобие на „железничарите” и Металург Скопие, Дънди Юнайтед и Шльонск също завършиха при резултат 3:2 за домакините от Шотландия. Този резултат обаче се оказа недостатъчен за Дънди, тъй като в първия мач Шльонск бе победил с 1:0 и така с общ резултат 3:3, но повече голове на чужд терен, отборът от Вроцлав намери място в следващия етап на надпреварата.

Дънди нанесе страхотен удар в първите 5 минути, когато реализира цели два гола чрез Джонатан Ръсел и Дейвид Гуудвил. Рок Елснер върна Шльонск в играта с гол в 16-а минута, но в самия край на първото полувреме капитанът на Дънди Джонатан Дейли бе точен от дузпа и отново даде аванс от 2 гола за своя отбор.

Шотландците се виждаха в следващата фаза, когато в 74-а минута Себастиан Дудек вкара скъпоценния втори гол за Шльонск, който осигури на поляците сблъсък с Локомотив София.

„Железничарите” са гости в първия мач на 28 юли, а реваншът в София е на 4 август.

Съставът на Шльонск в мача с Дънди: Калемен, Целебан, Спахич, Дудек (87’ Цетнарски), Ганчарчук (63’ Собота), Мила, Петрасяк, Жтилка, Цвелонг (35’ Воскамп), Соча, Елснер.