Ако отстрани македонския Металург Скопие, в следващия етап на Лига Европа Локомотив София ще играе с победителя от сблъсъка между Шльонск Вроцлав (Полша) и Дънди Юнайтед (Шотландия). Първият мач между двата тима завърши с победа 1:0 на поляците, но реваншът е в Шотландия.

Вроцлавският спортен клуб Шльонск е основан през 1947 година. Той е шампион на Полша през 1977 година, а три пъти е бил на второ място в полското футболно първенство: през 1978, 1982 и 2011 година.

Шльонск е носител на купата на Полша през 1976 и 1987 година.

Отборът на Шльонск играе мачовете си на стадион „Опоровска”. Треньор на отбора в момента е Орест Ленчик, а президент на клуба е Пьотър Васневски.

В отбора има петима чужденци – двама словенци, аржентинец, холандец и босненец.

Отборът на Дънди Юнайтед е основан на 24 май 1909 година, а най-големият успех в историята му е шампионската титла на Шотландия през 1983 година. Клубът има и две Купи на Шотландия през 1994 и 2010 година, а на два пъти е печелил втора дивизия в Шотландия.

„Мандарините”, както е известен отборът, има и сериозни успехи в Европа – полуфинал за КЕШ през 1983 година и финал за Купата на УЕФА през 1987 година.

Мениджър на отбора е Питър Хюстън, а президент Стивън Томпсън. Мачовете на тима се играят на стадион „Танадайс Парк” с капацитет 14209 места. В изминалия шампионат отборът завърши на четвърто място, което му даде право на участие в квалификациите на Лига Европа.

В настоящия състав на Дънди има шестима чужденци – трима ирландци, двама словаци и англичанин.