Въпреки поражението от Иртиш с 0:1 в първия мач от квалификациите в Лига Европа, наставникът на Дунав Веселин Великов запазва доза умерена оптимизъм за ответния сблъсък. Според него, "драконите" имат всички шансове да продължат напред, колкото и трудно да изглежда това на пръв поглед. 

"Първото полувреме започнахме доста слабо, но постепенно се представихме много по-добре. Все пак се получи резултат, който запазва всичките ни шансове да продължим напред в реванша. В Русе се надявам да видя пълен стадион и да получим подкрепата, която Иртиш получи и се надявам също да отбележим ранен гол, както съперникът ни го стори сега", заяви Великов след двубоя. 

Той сподели, че има предимно добри впечатления от представянето на играчите си, особено след почивката. Единствените му забележки са само за играта преди почивката, когато на практика беше решен и двубоят с попадението на Иртиш. 

Дунав загуби сражението, но войната ще се печели в Русе

"Този резултат, макар да запазва шансовете ни, не ни устройва. Когато получихме попадението, ние се хвърлихме напред в търсене на изравняването, но за съжаление не успяхме да го постигнем. Честно казано, очаквах повече като игра от Иртиш. Много ми хареса представянето на техния играч, който ни вкара попадението."

"Колкото до моите футболисти, те изпълниха изискванията ми на 100% през второто полувреме, докато преди почивката този процент не беше повече от 50. Сега чакаме реванша и искаме да бъде пред пълните трибуни в Русе", сподели Веселин Великов след края на двубоя в Павлодар.