Холандските медии определиха като „пълен хаос“ ситуацията в Локомотив Пловдив, който е съперник на Витес Арнем във втория предварителен кръг на Лига Европа.

„В понеделник собственикът Константин Динев напусна Локомотив и отказа да дава повече пари за клуба. Причината за оттеглянето му са постоянните обвинения за уреждане на мачове феновете на отбора към собственика и няколко играчи“, пише „Sportdome“.

„От Витес не могат да се свържат с представител на клуба от Пловдив и не знаят кога Локомотив ще пристигне в Холандия, къде ще отседне, кога иска да тренира на стадион Гелредом и кога ще даде своята пресконференция“, разкрива холандският сайт.

В Ниската земя цитират и Атанас Узунов, на когото Коко Динев преотстъпи акциите си в Локо Пловдив и който увери, че въпреки сложната ситуация, черно-белите ще пътуват за реванша в Арнем.

Двубоят Витес - Локомотив Пловдив е в четвъртък от 21:00 часа българско време. Първият мач в Ловеч завърши при зрелищно равенство 4:4 и смърфовете се нуждаят от победа в Холандия, за да продължат напред.