Медиите в Черна гора определиха местния ОФК Титоград като абсолютен аутсайдер в двубоя от първия предварителен кръг срещу Българския ЦСКА.

„ЦСКА София, съперникът на Титоград в първия квалификационен кръг в Лига Европа, е най-големият български клуб – „армейците” имат 31 шампионски титли в България”, пишат в Черна гора.

„През 2005 година клубът добави трета звезда върху емблемата си, а последната титла за отбора датира от 2008 година. Оттогава ЦСКА трябваше да склони глава пред финансово мощния тим на Лудогорец, който е шампион на България осем поредни години.”

„ЦСКА обаче иска да се върне отново на върха и въпреки финансово неравностойната битка с Лудогорец миналия сезон, завърши на второ място с пет точки по-малко от шампиона ( реално разликата в точките между Лудогорец и ЦСКА бе само една – бел.ред.), се казва още в материала на Vijesti.

„Един от собствениците на клуба, който притежава 20%  от акциите, е най-големият български футболист за всички времена и легенда на клуба Христо Стоичков. ОФК Титоград, който иска да подмлади състава си през това лято, е аутсайдер срещу ЦСКА.

От Титоград определят жребия срещу ЦСКА като „неблагоприятен”, но признават, че едва ли е могъл да бъде по-добър за тях.

„Искахме Раднички от Ниш и в същото време не желаехме имаме дълго пътуване до Казахстан. ЦСКА със сигурност е фаворит. Преди три години усетихме силата на Лудогорец, а сегашният ни противник е добър отбор като тях”, коментира капитанът на Титоград Мирко Райчевич.

През миналия сезон голмайстори на тима бяха най-добрият български футболист Кирил Десподов и бразилецът Мауридес, посочват от изданието.