Генералният директор на ФК Тулуза Юг Анри се съгласи да даде интервю за Гонг часове преди решителният сблъсък ЦСКА – Тулуза от турнира за Купата на УЕФА на стадион „Българска армия”. Французинът определи червените като исторически отбор, който респектира и определя футбола в София. Един от ръководителите на гостите не скри младостта на състава, амбицията да продължат и в следващата фаза, липсата на големи звезди в отбора за сметка на сплотеността и колективизма на тима, но и дълго говори за буйния и горещ темперамент на червената агитка. Юг Анри заложи на резултат 1:1.

- Очакванията ви за мача?

- Да спечелим, важно е за нас!

- Възможно ли е срещу ЦСКА?

- Винаги има начин и е възможно. ЦСКА е отбор, който респектира доста, тъй като е исторически. За нас ЦСКА говори много. Важен е този факт, никога не е за подценяване, а сме наясно какъв сериозен съперник ще бъде. Ето ни и нас - един млад отбор, но с огромна доза желание за доказване и за победа.

- Какво ви говори ЦСКА?

- Историята ни говори много. Когато аз или другите директори на френски отбори си кажем футбол в и от София, си представяме отбор какъвто е ЦСКА. Известно име и в чужбина, респектиращ с успехи, с огромна бройка победи. Многократно участник в европейските турнири, носител и на много трофей в миналото. ЦСКА е нещо добре познато във Франция. За мен и отбора това е труден съперник, способен да затрудни всеки, но ние имаме желание да излезем победители.

- Къде се крие силата ви?

- Фирмена тайна. Може би в сплотеността, в шлифоването на млади играчи, но истината е, че сме много млади, за да определяме къде сме силни. Времето ще покаже.

- Резултатът 0:0 за кого е?

- Не е много хубав, предпочитахме да отбележим, но май по-важното е, че ЦСКА не ни вкара гол. Защо не и довечера да повторим същия резултат и след 0:0 да играем продължения? Мога обаче сега да предвидя 1:1, а това означава краен наш успех - класиране.

- Какво знаете за феновете на този български отбор?

- Чувал съм различни неща. Информираха ни, че трибуните ще бъдат пълни, билетите са свършили 1-2 дни предварително. Знам, че публиката на ЦСКА е гореща, фенове чийто емоции са високи, изключително верни на тима, вижда ли сме такива и на други стадиони. Но феновете са друга тема, не е най-важният въпрос за многото хора, които ще препълнят трибуните, за да ни гледат. Атмосферата ще бъде много гореща, но това не трябва да ни попречи да играем добре и да победим. Пълните, дори препълнените трибуни са страхотно и похвално нещо. Всеки играч си е мечтал и обича да играе на пълен стадион, както се казва да ври и кипи.

- Играчите ви обаче подготвени ли са за подобна атмосфера?

- Зависи, най-младите - не, но зависи от надпреварата. Сега обаче ни чака решителен мач. Футболистите са тези, които привличат зрителите. Липсата на свободни места означава добър футбол и интерес, обратно - слаба игра и липса на интерес. Довечера няма да е така. Публиката показва реалната картина за качеството на футбола. Това е показател за големите отбори по света. Довечера ще е пълно и горещо, то е хубаво.

- Някои от френските колеги заявиха, че Купата на УЕФА не ви е приоритет, целите се в добрите резултати във френското първенство. Така ли е?

- Не, това не е вярно. Мнозина се заблуждават. Аз и колегите ми от ръководството обясняваме, че това не е така, но и журналистите правят грешни изводи. Реалността е, че Тулуза се интересува от Купата на УЕФА както и от всички други надпревари, в които участваме. Чувал съм и преди това твърдение, не знам от къде идва, но това не е вярно. Казвам ви истината, естествено е да се вълнуваме от нашето първенство, но сега играем и в Купата на УЕФА и държим на това, че сме част от този турнир.

- Шансовете в проценти?

- Треньорът казва, че са 50 на 50, с което извежда ЦСКА напред. В действителност ЦСКА е фаворитът защото е домакин на реванша, ще играе пред своята публика. Затова сблъсъкът ще е още по-интересен с оглед на липсата на изявен фаворит.

- Коя е звездата на Тулуза?

- Няма звезди. Звездата на Тулуза и целият отбор!