Треньорът на португалския Брага, който утре играе в Разград срещу Лудогорец мач от груповата фаза на Лига Европа, изрази оптимизъм и вяра в победата на тима си на традиционната пресконференция преди футболната среща.

"Учим се от грешките си, понякога губим, когато печелим, а понякога печелим, когато губим, привърженик съм на тази максима“ – каза Абел Перейра. 

„Загубихме в Португалия, но утре играем нов мач, имаме нова възможност да покажем какво сме научили, ще покажем организация и качества и ще се борим за победата от първата секунда“ – категоричен бе наставникът.

Той допълни, че е доволен от футболистите си, които по думите му са „тялото на треньора“, според него те знаят кога да атакуват, знаят и кога да защитават резултата. Перейра е убеден, че играчите му са готови за мача, той изисква от тях концентрация и им има пълно доверие. 

„Най-важното е да си свършим работата и утре да излезем с победа“ – каза той.

На пресконференцията до Перейра бе авторът на автогола от мача в Португалия Раул Силва. Той също изрази убеденост, че тимът му е способен да обърне резултата, ако утре има дисциплина и фокус. Силва бе категоричен, че той и съотборниците му се учат от грешките си и не ги допускат повече. 

На въпрос от португалски спортни журналисти към Силва дали му е по-лесно или по-трудно да играе срещу свои сънародници, той призна качествата на бразилците от „Лудогорец“, като каза, че бразилците в предни позиции в първия мач със сигурност са помогнали за резултата 0:2. Силва каза, че от преди познава Сисиньо, играл е с него.