Немският треньор на Базел Торстен Финк обяви официалната тренировка преди мача с ЦСКА за открита през цялото време за журналисти и фенове.

По регламент отборите трябва да предоставят възможност на медиите да присъстват и заснемат най-малко 15 минути от тренировките на отборите.

Швейцарците обаче решиха да не се крият. За сметка на тях обаче Любослав Пенев ще пусне само 15-минутен достъп до тренировката на ЦСКА, която стартира в 18:45 часа.

На официалната пресконференция Финк потвърди думите си от летището, че отборът идва в България, за да спечели поне една точка и с мисълта за победа в ответната среща.

„Имаме няколко контузени футболисти, но във всеки отбор ги има. На вратата ще пази Масимо Коломба, заради контузията на нашия титулярен вратар. Имаме респект към ЦСКА, гледах им няколко мача, но трябва да признаем, че нито ние, нито ЦСКА сме фаворити в групата”, каза Торстен Финк.

Звездата на тима Александър Фрай пък призна, че за първи път идва в България и заяви, че ако футболистите на ЦСКА притежават качествата на Петър Александров, с който се познават, ще бъде много тежко за неговия отбор: „Намираме се във форма. В последните шест мача загубихме само от Фулъм и то повече от нещастно.”