След снощния сблъсък между привържениците на Левски и ФК Сараево от ІV РПУ съобщиха, че има задържани за разпит фенове на "сините", а в момента тече разпознаване сред босненската агитка за идентифициране на замесените в боя от тяхна страна.

При конфликта между двете групи пред хотел "Хемус" пострадаха четирима служители на реда, а също и репортерът от вестник "Дневник" Мирослав Стоев. "Да, има пострадали полицаи", заяви старши-инспектор Пламен Пектов пред ДарикНюз. "В хотела вчера бяха настанени 50 привърженици на ФК Сараево. Вечерта към 21,30 ч. група от босненски фенове, която е била пред хотела, е била провокирана най-вероятно от привърженици на Левски, това предстои да се доуточнява, първоначално с реплики и жестове, а впоследствие са се опитали да хвърлят предмети по феновете, които са били на стълбите пред хотела. Това е довело до по-нататъшните действия на агитката на ФК Сараево, които са опитали да се саморазправят."

"Нашите полицаи, които са били там, са организирали изтласкването на двете противостоящи агитки. Едните са прибрани в хотела, а феновете на Левски са изпратени в друга посока, но при самия сблъсък има пострадали четирима полицаи. Единият е със спукана ръка, двама са с навехнати глезени, а последният е ударен с част от паве по главата", добави Петков.

"След това веднага организирахме заградителни мероприятия с наличните сили. Нашите усилия бяха насочени към овладяване на обстановката. При обиска на феновете на Левски в ІV-то РПУ се откриха пиротехнически средства, маски с прорези на очите. Част от задържаните са от криминалния контингент. Тече разпознаване на привърженици на ФК Сараево, които също са участвали в сблъсъка, както и допълнително изясняване на фактите", каза още Петков.

"На мача довечера няма да бъдат допуснати фенове, които са употребили алкохол, носят пиротехнически вещества или други вещества, които биха наранили и тях, и полицаите. Пропускателният режим ще бъде много стриктен. Има извънредни екипи и всичката налична техника. Феновете на ФК Сараево ще бъдат охранявани и от силите, които участват в спортните мероприятия", завърши Петков.