Сблъсъци между феновете на ФК Сараево и полицията пред столичния хотел „Хемус“ белязаха вечерта преди гостуването на босненския футболен клуб срещу Левски в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа в четвъртък от 20:00 часа, съобщи „Дневник“.

Около 21:50 часа повече от 70 привърженици на босненския клуб атакуваха органите на реда, раниха един полицай, повредиха няколко автомобила пред хотела и за кратко блокираха частично движението на бул. „Св. Наум“ и бул. „Черни връх“.

При сблъсъците пострада и репортерът на „Дневник“ Мирослав Стоев, който беше ударен в лицето от босненски фен, докато предаваше информация за случващото се.

Инцидентът започна, след като ултрасите на босненския отбор започнаха да създават безредици пред входа на хотела. Според очевидци те са били провокирани от минаващи наблизо привърженици на Левски.

При пристигането на полицията, феновете на Сараево атакуваха органите на реда с факли, бутилки и други предмети. Един от полицаите беше ранен и отведен с линейка, след като беше ударен от босненски фен с паве в крака. Друг униформен е с травма на лицето.

Към 22:15 ситуацията се успокои, движението се нормализира и повечето фенове на Сараево започнаха да се прибират в хотела. До момента в районното управление няма нито един задържан от босненските привърженици, които бяха блокирали входа на хотела и не допускаха да се влиза в него.