Може ли най-после да видим в една вечер две български победи в Лига Европа? На пръв поглед звучи налудничаво. Лил е един от стабилните отбори във Франция, а Левски показа в Лисабон, че още е твърде далеч от истината, когато срещу него е стойностен европейски тим. Победа за ЦСКА срещу Рапид изглежда още по-сензационна, предвид последните резултати на „армейския” клуб.

И все пак нека си позволим малко да помечтаем. „Сините” по традиция се представят силно срещу френски отбори, да припомним победите над Оксер и Олимпик Марсилия, които не са по-слаби от Лил. Освен това на „Герена” май излязоха от миникризата, започнала в Португалия и продължила в Сливен, така че, защо да не се противопоставят успешно на Лил. Още повече в Левски изглеждат доста по-стегнати, отколкото преди гостуването на Спортинг.

Аргументи за победа на ЦСКА се намират трудно, но нека не забравяме, че „червените” винаги изглеждат различно, когато играят в Европа. И срещу Бешикташ, и срещу Порто смело можем да кажем, че на ЦСКА не достигна само късмет, за да си тръгне поне с точка. А Рапид Виена определено е по-слаб от тях, така че „армейците” имат всички шансове. Та само преди два месеца срещу Берое само съдията спаси австрийците на българска земя.

В крайна сметка, нека поне преди мачовете сме оптимисти. Пък после ще видим.