Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета се възмути от новите правила за класиране в групите на Шампионската лига. Ако промените влязат в сила за изданието на най-комерсиалния турнир от 2024 г., това ще направи достъпа до "фазата на големите пари" доста трудна за отборите от по-малките държави, сред които и България. 

Според италианеца, една такава промяна само ще увеличи още повече икономическата пропаст между бедните и богатите клубове и за българските представители ще остават само трохите от европейските клубни турнири. 

"Ако това разпределение в квалификациите в Шампионската лига влезе в сила, за нас ще остане почти нищо. За отбори като ЦСКА или шампиона на България Лудогорец ще е почти невъзможно да влезем в груповата фаза на турнира."

"А пътят за богатите отбори ще стане още по-лесен. Така допълнително ще се увеличи финансовата пропаст между бедни и богати. Реал Мадрид вече изкарва по 200 млн. евро на година от Шампионската лига, но след тези промени ще може да увеличи приходите си до 900 млн. Това не е справедливо спрямо нас, за които остават трохите", заяви Джарета пред Tuttomercatoweb.com.