Сашо Борисов, който се водеше официално като старши треньор на ЦСКА на пейката, заради липсата на лиценз на Милен Радуканов, сподели своята радост от победата над Рапид Виена на пресконференцията след мача във Виена.

„Още вчера казах, че очаквам добър двубой и това се потвърди. И двата отбора търсеха победата и тя се усмихна на нас. Здрав, мъжки двубой, прави чест и на двата отбора, че играха такъв двубой,” заяви Борисов.

„Бяхме проучили добре Рапид, затова избрахме играта в средата на терена, да блокираме техните силни страни в нападение, използвахме слабостите им в крайната защита, и неслучайно победихме,” направи той кратък анализ.

„Нямаше притеснение. Очаквахме пълните трибуни и това бе допълнителна мотивация. Едно е да играеш пред празни трибуни, друго – пред пълни,” коментира още наставникът.

„Търсехме контраатаката. През първото полувреме ударихме греда, през второто имахме други ситуации. В защитен план играхме превъзходно. Трябваше още малко да задържим топката и да бъдем по-убедителни в разиграването,” добави Борисов.

„ЦСКА винаги трябва да съжалява за пропуснати победи на свой терен. Но отборът вече има коренно различно поведение на игра. Мачът в София с Рапид се игра по различен начин, но не мога да коментирам повече, тъй като тогава не бях вътре в отбора,” заяви треньорът.

„Първо да се порадваме на тази хубава победа. Шансове винаги има, домакинство с Бешикташ, гостуване на Порто – два мача, в които не се знае какво ще бъде. Не трябва да бъдем максималисти, просто да играем един добър футбол и да се нравим на хората и на феновете, които обичат ЦСКА,” завърши Сашо Борисов.

 

--

Бъдете с ЦСКА в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg