Защитникът на Славия Сашо Александров изрази съжаление след загубата с 0:1 от Хайдук Сплит в Хърватия в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. „Белите“ загубиха минимално, а победният гол за домакините падна в самия край на срещата.

Шест минути преди края Александров получи тори жълт картон заради симулация и ще пропусне реванша в София след седмица.

„Мисля, че играхме доста добре. Трябва да съжаляваме, че не си тръгнахме с нещо то този мач. Имахме няколко много сериозни ситуации, ударихме и греда през първото полувреме. Съжалявам, че няма да играя във втория мач за този втори жълт картон. За първи път ми се случва да ми се даде втори жълт картон за симулация в центъра на терена. За първи път виждам такова нещо в историята на футбола. Мога да се хлъзна или да се спъна, и затова ли ще ме изгони съдията“, коментира Александров.

„Това е престъпление да реши така мача в тяхна полза. През второто полувреме повече се защитавахме. Трета седмица играем в цикъл сряда-събота, изморихме се малко. Мисля, че все пак се справихме добре. Те имаха два удара от статични положения.“

„1:0 е много коварен резултат. Трябва да играем по същия начин и в реванша, но този път да си вкараме положенията, които със сигунрост ще имаме. Надявам се тези, които днес не вкараха, да вкарат в реванша. Чистите положения, които станаха от игра, бяха за нас“, завърши Сашо Александров.