Помощник треньорът на ЦСКА Радослав Здравков ще води „армейците” срещу Фулъм в Лондон, в срещата от Лига Европа утре. Това се наложи, заради забраната, наложена на наставника Любослав Пенев, който не може да напуска България.

„Първо искам да кажа, че всички, които участваме пряко в клуба, и в тази среща, съжаляваме за липсата на Любо Пенев. Не искам да влизам в подробности, все пак е личен въпроса. Като нагласа за мача и подготовка, всичко е ясно. В този момент и футболисти, и треньори, и помощен персонал, са с по-сериозна лична нагласа, за да не се чувства липсата на Любо и да защитим престижа на ЦСКА,” сподели Ради Здравков специално за Гонг.

„Всичко е готово, подготвено, футболистите знаят по какъв начин да излязат на терена, по какъв начин ще действат. Играем срещу един отбор, който ни е познат, с който вече сме се срещали, един отбор, който при всички случай, пред собствена публика, ще иска да победи. Нашата цел и задача е да се представим на изключително добро ниво и да защитим репутацията на клуба,” категоричен бе асистентът на Пенев.

Ради Здравков обясни още:„Бяхме известени, всички се надявахме да не се случи това, което се случи в Бургас. След края на вчерашната тренировка имахме дълъг разговор с Любо Пенев, уточнихме всички детайли за водене на мача. Любо Пенев си е свършил работата, която трябва да свърши, дори и преди заминаването имаше среща с отбора. Надявам се футболистите да са разбрали изискванията на Любо Пенев, да ги изпълняват на 100%.”

„Ние не сме отписали мача, въпреки малките шансове, които имаме в турнира. Нашата цел е да се представим на ниво, да защитим името и репутацията на клуба. Това всичко минава през един добър резултат, като добър резултат е и равенството. Но затова трябва да работим усърдно, футболистите да оценят ситуацията, и какво могат в момента. Смятаме, че техните възможности са по-големи и имат сили и възможности да направят един добър европейски мач, достоен за името ЦСКА,” завърши Ради Здравков.