ЦСКА записа може би най-срамната страница в своята история, след като отпадна от абсолютния дебютант в Европа Мура 05. "Армейците" демонстрираха изключително небрежно отношение към мача и съвсем заслужено напускат турнира след 1:1 в реванша, който се игра на Националния стадион "Васил Левски". След нулево равенство в първия мач Апостол Попов разпечата вратата на гостите през първата част, но 15-ина минути преди края Нусимир Фаич попари феновете по трибуните.

Абел Анисе бе поставен на върха в атаката на „червените“, като по този начин те играха без чист централен нападател или с т.нар. „фалшива деветка“.

Стойчо Младенов направи две промени спрямо стартовия си състав от първата среща. Бразилецът Лукас Саша игра като десен бек за сметка на контузения Иван Бандаловски, а Антон Карачанаков действаше по крилото заради червения картон на Килиън Шеридън от първия мач. На резервната скамейка пък Младенов разполагаше само с трима полеви играчи, като Станко Йовчев бе единствената му опция в предни позиции.

Томас Черни застана под рамката на вратата за „червените“, а останалите в защита бяха Апостол Попов, Пламен Крачунов и Нилсон Антонио. Капитанът Тодор Янчев и Коста Янев отново формираха тандем като вътрешни халфове, докато Нджонго Присо зае любимата си позиция отдясно по атаката.

Наставникът на Мура Франц Цифер също отговори с една промяна в единадесеторката си, като и тя бе принудителна. Среш започна мача вместо изгонения в първия двубой Хорват, като останалите титуляри остават непроменени: вратарят Дракович и полевите играчи пред него Ципот, Майер, Крамар, Яндза, Марушко, Бохар, Фаич, Йелич и Етерович.

В първите минути на срещата „армейците“ не упражниха традиционния домакински натиск, като залагаха предимно на удари от дистанция, а с дълги пасове търсеха пространствата зад гърба на централната защита. Карачанаков на два пъти опита късмета си от дистанция, но не успя да затрудни вратаря Дракович.

ЦСКА изцяло контролираше развоя на мача и без да притиска сериозно съперника си, откри резултата в 18-ата минута. Играчите на Стойчо Младенов опитаха заучена комбинация от пряк свободен удар отляво, но в изпълнението им липсваше синхрон и топката бе върната назад към Нилсон. Левият бек центрира отдалеч в наказателното поле, където Апостол Попов надскочи двама бранители на словенците и с глава прати топката в долния десен ъгъл покрай плонжа на Дракович.

Веднага след попадението „червените“ опитаха да стигнат до втори гол, но далечния удар на Христо Янев не намери целта. В този етап от мача Мура трудно градеше играта си и продължи да се придържа към дефанзивната си тактика. „Червените“ от своя страна също не търсеха втори гол на всяка цена и закономерно темпото на игра не се повиши. Особено впечатление правеше разсеяната игра на капитанът на Мура Фабиан Чипот, който на няколко пъти лековато пропусна топката зад гърба си, но само навременните излизания на Дракович спасиха гостите от по-сериозни проблеми.

В 34-ата минута Нджонго Присо, чиято игра бе изпъстрена с грешки, добре укроти на гърди дълго подаване и се вряза в наказателното поле на Мура. Защитник на гостите изби, но топката тръгна опасно към вратата и се наложи стражът Дракович да я изчисти в корнер. Няколко минути по-късно Карачанаков предприе серия от финтове в пеналта отляво, освободи се от пазача си и стреля към близкия ъгъл, но ударът му облиза външната страна на мрежата.

Минути преди края на полувремето Христо Янев за пореден път стреля от дистанция, шутът му се отклони от Чипот и премина на метър от дясната греда на словенската врата.

След почивката играчите на Стойчо Младенов започнаха по познатия начин - с нова серия от далечни удари на Карачанаков и Анисе, които отново не представляваха някаква заплаха за Мура. Темпото на мача обаче си остана изключително ниско и не мина много време преди да светне първата сигнална лампичка за "червените". В 53-ата минута гостите осъществиха добра контраатака, при която бранителите на ЦСКА забравиха за Бохар. Нападателят се озова сам срещу Черни и единствено неточният му изстрел спаси домакините.

В 68-ата минута ЦСКА направи непростим пропуск, когато Присо пое дълго подаване, излъга вратаря, но не успя да го преодолее и пусна към Анисе. От 10 метра мадагаскарецът предпочете да заложи на силата, което позволи на словенски бранител да изчисти от голлинията. Минути по-късно тежък удар от дистанция на Карачанаков бе спасен от Дракович.

В 76-ата минута кошмарът за "армейците" стана пълен. Защитата пред Черни позволи по елементарен начин Фаич да получи топката в пеналта и с лек удар в долния ляв ъгъл нападателят смълча "Васил Левски".

Само 120 секунди по-късно капитанът на "червените" Тодор Янчев показа уникално неумение пред гола. Някак озовал се сам срещу Дракович опитният халф стреля далеч в аут, а Стойчо Младенов се видя принуден да пусне бранителят Ангел Грънчов като нападател в оставащите до края минути.

В самия край на срещата на терена се появи и Станко Йовчев, но централният нападател се присъедини към уникалните пропуски на своя тим. В 3-минутното продължение на срещата пред вратата на Дракович на два пъти се заформиха страхотни мелета, като при второто от тях Йовчев и Саша така и не се разбраха кой да стреля от чиста позиция и опасността бе предовратена.

По този начин ЦСКА отпадна безславно от европейските клубни турнири, като представи една от най-слабите продукции на тима от дълго време насам. Дебютантът Мура пък си осигури среща с украинския Арсенал в третия квалификационен кръг в Лига Европа.

ЦСКА - Мура 05 1:1

1:0 Апостол Попов 18'

1:1 Нусимир Фаич 76'

ЦСКА: Черни; Саша, Попов, Крачунов, Нилсон; Янчев (к), К. Янев (88'), Хр. Янев, Карачанаков (78'), Присо; Анисе /Макенджиев; Спрокел, Грънчов (78'), Йовчев (88')/

Старши-треньор: Стойчо Младенов

Мура 05: Дракович; Ф. Чипот (к), Майер, Крамар, Яндза,; Среш (89'), Марушко, Бохар, Йелич, Етерович (75'); Фаич. /Т. Чипот; Барбич, Козар, Ботяк, Кутер (75'), Лотрич, Груковняк (89')/

Старши-треньор: Франц Цифер

Съдия: Хан Каасик (Естония)