Белгийският съдия Пол Алертс ще ръководи двубоя от Група G Лига Европа между Левски и Виляреал в сряда, а негови помощници ще бъдат сънародниците му Дани Хюенс, Йоел Де Брюн, Йохан Вербист и Петер Вервекен, като последните двама ще наблюдават отблизо голлините.

Алертс е добре познат на сините, а и на българския футбол. свири двубоя от групите на Шампионската лига между Вердер Бремен и Левски, когато начело на сините е настоящият национален селекционер Станимир Стоилов.

Белгиецът е водил и още един мач на български отбор в евротурнирите - срещата от първия кръг на Купата на УЕФА между Хамбургер и Литекс през 2007 година. Той свири и мача Кипър - България наскоро, който бе загубен с 1:4 от нашите.

Любопитен е и четвъртият съдия на Герена – именитият белгиец Франк Де Блеекере. Наблюдател на реферите е Адонис Прокопиу от Кипър, а делегат на УЕФА е Жан Лемер от Люксембург.

Срещата от Група Е на Лига Европа между Фулъм и ЦСКА ще бъде свирена от румънска съдийска бригада, начело с неособено известния 38-годишен Кристиан Балаж.

Асистенти на Балаж на Крейвън Котидж ще бъдат Золтан Шекели, Георге Видан, Аугустус Константин и Ищван Ковач. Четвърти рефер е Мугурел Драганеску.

И при червените има белгийска връзка, като това е делегатът на УЕФА Жан-Мари Филипс. Холандецът Маринус Коопман пък е съдийски наблюдател.