Старши треньорът на Литекс Петко Петков, също като Ферарио Спасов, отчете, че някои от по-опитните играчи са играли под нивото си при загубата с 0:2 като гост Дебрецен. Все пак Петков вижда шансове за реванша, заради показаното на моменти от възпитаниците му.

„За съжаление нашите противници постигнаха доста добър резултат. Мисля, че този резултат не е реален, защото ние изпуснахме нашите шансове. За това най-много съжалявам. Няма какво да се оправдавам, че липсваха много хора, всяка среща излизаме с различен състав. За капак, в момента, в който имахме инициатива, изгониха Барт, и това ни отне шансовете до края на мача,” коментира Петков след срещата в Унгария.

„Не искам да определям шансовете, ясно е, че след този резултат е доста трудно. На моменти играта показа, че дяволът не е толкова черен,” добави той.

Петков отбеляза за отличните изяви на най-младите в отбора Георги Миланов и Александър Цветков:„Аз не се учудвам. Учуден съм от поведението на други футболисти, но това вече ще е тема на разбора. На пръв поглед имаме доста опитни футболисти. Ясно е, че бяхме под натиск, и имахме доста проблеми със състава, което няма как да не влияе на играта. Но това е футболът."