Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев е провел интересна тренировка, ден преди отпътуването на отбора за Москва за мача реванш от турнира Лига Европа срещу Динамо.

Старши треньорът е наблегнал на елемента „правилно изчистване”. Пенев е разяснил на своите футболисти, че няма нищо странно и срамно в това в определен момент от мача да можеш да изчистиш топката на безопасно разстояния спрямо собствената врата, вместо да се създаде неприятна ситуация в полза на противника.

Като основен мотив на този допълнителен елемент в проведената на базата в Панчарево тренировка вероятно е най-голямата грешка, която допуснаха в първия мач срещу руснаците в София. Тогава централния бранител на „армейците” Иван Иванов изчисти доста слабо и неуверено едва до точката за изпълнение на дузпа, откъдето нападателят на Динамо Корковин пропусна да реализира.

Тази сутрин Любослав Пенев даде за пример и играчите на унгарския Дебрецен, който в мача срещу Левски не са се колебали във всеки един необходим момент да чистят било то в ъглов удар или напред и далеч от наказателното поле.