Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев демонстрира отлично настроение преди реванша срещу Динамо в Москва от Лига Европа. „Червените” удържаха нулево реми в София и сега имат сериозни шансове да продължат в групите на турнира.

„Промени ще има, плюс това, има нови състезатели, които не успяха да участват в първия мач заради картони от предишните елиминации с Дери Сити. Има три-четири момчета, но това не е никаква тайна. Мисля, че и двата отбора се познаваме доста добре и всичко ще се реши по време на мача,” сподели Пенев на официалната си пресконференция. Той ще върне сред титулярите двама от най-силните си състезатели от началото на сезона – Иван Стоянов и Маркиньос, които изтърпяха наказанията си.

„Може би има малко напрежение, очаквано и за мен логично, в някои от по-младите футболисти, все пак това е по-специален форум, не е първенството, или Купата на България,” отбеляза още младият специалист.

„Безспорно, цифрите показват, че Динамо е по-стойностният и по-скъпият отбор, това е на теория. Но мисля, че ние имахме в София нашите шансове за добро представяне, и в Москва ще ги запазим. Както Динамо, така и ние, искаме да продължим напред и ще направим всичко възможно да отстраним Динамо. Ще използваме нашите възможности и шансове, които съм сигурен, ще ни се предоставят утре,” категоричен бе Пенев.

На въпрос дали се е видял с мениджъра на Спартак Москва Валери Карпин, с когото са играли заедно в Испания, наставникът на ЦСКА отговори: „Не, нямахме възможност, той е ангажиран, аз съм ангажиран, може би ще се чуем по телефона. Но ние сме добри приятели, играхме заедно една година в Селта, един срещу друг повече години. Аз съм с много добри впечатления от него и от Мостовой, като хора, и като футболисти. Следя отблизо руското първенство.”

„За мен шампионатът на Русия е много силен, те го показват и в Европа, тези две Купи на УЕФА...Но не искам, не е и моя работа да правя анализ на мача на Динамо с Рубин. Гледах го, знам резултата, но в никакъв случай не мога да коментирам,” добави Пенев.

„Силата на ЦСКА е и в колектива, и в индивидуалните изпълнители. А мисля, че се справяме добре и с тактическата дисциплина, което за един футболен отбор не е малко. Работим в тази посока, все пак сме млад отбор, с добро бъдеще. На този етап аз съм доволен от моите момчета,” обясни треньорът на „армейците”.

„Когато се изтегли жребият, и трите знака – 1, Х и 2 – бяха в полза на Динамо. Сега нещата малко се промениха. Сега в наша полза са и Х, и 2, докато Динамо трябва да победи на всяка цена, за да ни отстрани. Докато нас ни устройва и равният мач, и победа като гости. Ние срещаме изключително силен отбор, със стойностни футболисти, който си подава топката с лекота, има синхрон между играчите, и между отделните линии,” завърши Любо Пенев, като се пошегува накрая и с журналистите, уважили пресконференцията му в Москва.

ВИДЕО от пресконференцията на Любослав Пенев можете да видите ТУК, както и от тренировката на ЦСКА в Москва.