В лагера на Ружомберок се надяват да не допуснат гол при домакинството си на Левски в първия мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Словаците приемат "сините" утре от 19.30 часа българско време. В деня преди двубоя помощник-треньорът на словашкия състав Марек Сапара даде интервю пред медиите, в което сподели какви са очакванията на отбора преди сблъсъка. 

"Съперникът е тежък. Гледахме ги в няколко мача, проследихме и трансферите им през лятото. Целта в домакинството ни е да не допуснем гол. Ще се опитаме и да атакуваме, но трябва да си свършим перфектно работата в защита и да завършим без допуснат гол", заяви Сапара.

"Естествено искаме да играем нападателно и ще направим всичко възможно, за да спечелим. Но в тези мачове от Лига Европа с директни елиминации всички знаят колко може да натежат головете на чужд терен", коментира помощникът.

Ружомберок няма кадрови проблеми с изключение на вратаря Матуш Мацик, който се оплаква от болки в глезена.

"Все още очакваме резултатите от медицинските изследвания, след което ще пременим за Матуш. Всички останали играчи са здрави и вярвам, че са готови на 100 процента готови", завърши той.